Känner mig grå!

Jag känner mig precis som vädret är ungefär just nu... Trist & grå... Skulle defenitivt sitta fint med en resa mot varmare breddgrader.. Men så blir det inte!! Får se framemot helgen istället (jobbar iförsej men iaf...) och hoppas på att det trötta ska försvinna . Man kan ju alltid hoppas, ellerhur?

Imorn är det lördag...
vilket innebär ätardag för baby!! Efter en veckas hårt slit med både träning o diet, så är det välförtjänt.. ;)

För min del blir det vila när det gäller träning... kör förmodligen ett pass på söndag!!!
På fredagar & lördagar brukar jag inte vara lika ordentlig med kosten heller, utan unnar mig gärna nåt litet extra...
Idag råka de slinka ner en kexchoklad faktiskt.. mums!!  :)

Nu ska jag nog ta o mysa ner mig i soffan med en kopp te... o kanske ett par kesomackor, hehe... :P
TjingTjong!

Det är tuffa tider...

Japp!! Ibland känns det tufft.. Det gäller att vara stark!

Jag kom just hem från ett pass crosstraining ala 45min (ca. 380ckal) vet att kalorimätningen på själva maskinen inte stämmer riktigt, men eftersom jag inte har nåt annat o gå efter så...

Nu känns det i allafall bättre i både kropp o knopp ;)



Bröst & Triceps :)

Trodde jag skulle få sällis på gymmet idag, men ikke...
Valde därför övningar man inte behöver pass på lika mkt..Så att jag kunde lasta på lite tyngre iallafall.. :D

X Bröstpress i maskin 3 x 12
X Handelpress på plan bänk 1x12, &  3x10 (med 22kg's hantlarna...!) :)
X Cabelcross 3x13
X Tricepspushdown i cablen med rak stång; 3x12
X "Skallkross" med rak stång 3x10, superset:at med bänkpress (smalt grepp) 3x10
X Enarms puchdown i cabeln... 3x10

Avslutade med 3 x12 crunches i maskin...

Nu är det dags för mitt andra grötmål för dagen, sen blir det färsk tortelini, spenat, soltorkade tomater, valnötter o keso till lunch.... gott gott :) 

+2kg på bara 48h...

...i ren muskelmassa!!! ;)
mm eller hur... om det endå vore så lätt..

Men att jag väger mer idag än för 48h sen stämmer.. undra hur det kommer sig då...?
Kanske ska tagga ner på kolisarna till kvällsmålet, o lägga vikten på en stadig och kolhydratsrik frukost och lunch istället..?

Tror även att jag måste lägga om lite i träningsprogrammet o byta dag på rygg och bröst... känner  nämligen att ryggträningen kommer för tätt inpå axelpasset... Och det är ju dom två muskelgrupperna som är viktigast för mig, så det skulle kännas bättre om jag fick någon dags extra vila mellan dem...

så nästa vecka kör jag nog såhär istället:
måndag: ben, vader
tisdag: bröst, triceps
onsdag: vila
torsdag: rygg,biceps
fredag/lördag: vila
söndag: axlar,mage

Var nyss ute på en morgonprommis a la 55mins.. O snart blir det frukost... :) och jobb... Hejhej!


Å så ryggen...

Idag kännde jag mig inte alls lika pigg... :(
Startade dagen me den vanliga frullen, vitaminer & omega3. ( o två koppar kaffe för o vakna till lite)
Sen blev det lite rygg & biceps...
Övningar:
rygg; stångrodd,hantelrodd,latsdrag, ryggresningar
biceps; ståendes me hantlar, sittandes med z-stång
gick helt ok, fast fick nån underlig smärta i högra sidan av ryggen, känns som att någon nerv eller nåt kommit i kläm.. inte speciellt skönt...Hoppas det försvinner under dan!!
Efter träningen slängde jag i mig lite glutamin, och nu ska jag käka lite mellanmål; mina älskade kesomackor och en kopp grönt te...Sen blir det köttfärsbiffar och bulgursallad till lunch... mums:)

Tingeling!

Kesomackor & ben...

Jag laddade inför benpasset me ett gäng kesomackor.. Jag vet, det är illa...Men idag har jag kännt mig lat på laga-mat-fronten...Fick bli en vettigare middag efterbenpasset istället..

Passet;
10 min uppvärmning på crossen
knäböj; 3x12
utfall; 3x12
gynstolen; 3x12
benspark; 3x12
sittande lårcurl; 3x12
sittande vadpress; 3x20
stående vadpress; 3x12 + dropset på varje
Avslutade med magträning; crunchies i maskin 4x20

Gick helt okej tycker jag.. körde jätte lätt... Dels för att jag vet att mina ben har en tendens "att springa iväg" ifrån den övriga kroppen, dvs, jag lägger på mig lättare där... ;) Och dels för att jag alltid börjar må så jäkla illa... känns liksom inte bara fysiskt påfrestande, utan även psykiskt... äsch aja, slut me skitsnacket nu...

Middagen bestod av färsk pasta med fyllning och massa grönsaker av olika slag...
Men efterom jag glömde lägga i skinkan, som skulle varit proteinkällan i denna måltid, så får jag ta en proteinshake istället innan jag går o lägger mig...!!!

Såhär ska jag försöka köra nu framöver...
måndag: ben,mage
tisdag: rygg,biceps
onsdag: vila
torsdag:bröst,triceps
fredag/lördag: vila
söndag: axlar


What a beautiful morning :)

Vad gör man när man vaknar pigg som en lärka klockan 6.45, tittar ut genom fönstret och märker att det är en underbart vacker morgon? Jo! Man trycker i sig ett par yellow subs med ett glas vatten, kollar en stund på the voice tv.. Och knatar sedan ut på en morgonprommis.
Jag gick den vanliga lilla svängen, som tar ungefär 1 timme. Men med låtar från nrj at the club dundrades på högsta volym i mina ipod lurar, och en hjärna som tänker på en miljon saker, så känndes det som att det tog typ en kvart... hehe! Efter prommisen drog jag i mig lite glutamin och nu sitter jag här med min smarriga frulle bestående av;
35g havregrynsgröt + lite krossade linfrön, 1 skivad banan och en proteinshake från  märket scitec (smaken heter; cinnamon, white chocholate, mocha) Den är hur god som helst o köra ner i gröten tillsammans med en skivad banan och lite kanel.... Kosttilskotten till denna måltid är; ALA, CLA, tribulus och mulitvitamin...

 


Jag gillar axlar <3

Jag var nyss på gymmet o körde axlar. Dom fick sig en rejäl omgång kan jag säga.
Körde 3st pressövningar, varav 10-12 reps på varje... Sen körde jag 3 övningar för baksida och 2 för utsida.
Passet gick bra, körde själv och var nästan själv på gymmet, så det flöt på i lagom (ganska snabb) takt...
Körde c:a 1timme, varav 10 minuters uppvärmning på crossen... :)

Maten har jag skött sådär.
Frukost; gröt, protein & banan
Lunch; 250g lätt kesella, lite frusna hallon och en macka me skinka
Efter träning; glutamin
Middag; Bulgursallad med allt möjligt gott

Nu ska jag hoppa in i duchen... sen blir det middag :D
Hej!

Ångest och illamående...

Heeej!
Jag beslöt mig för att ta en rejäl ätardag igår.... (läs lördag)
Startade morgonen med en frukost bestående av "äntligen subs" med kalles randiga och ägg, lite yoggi med smak av persika/passion (tror ja de va) och en kopp kaffe.
Sen bar det iväg till ica för att köpa ingridienserna jag glömde köpa i fredags, till mina brownies, som jag tänkt på att jag ska göra i över en vecka nästan....
När jag kom hem röjde jag undan de värsta i huset, för att sedan sätta igång med bakandet. 
Recepten jag följde kom ifrån en bok som heter "himelska brownies", som jag fått utav min kära syster & sofia, när dom var här o käkade lunch en dag...
Slutresultatet av det hela, blev ett gäng "super mocha brownies & capuccinobrownies" som jag stolt sedan bjöd mina föräldrar på! Gott men flott =/
Sedan blev det en sen lunch, bestående av en bigmac och cola zero från donken.
Och sist men inte minst en halv kebabpizza till middag..Sen tog det fanimej stopp!
Nästa gång jag blir sugen på nåt flottigt, ska jag tänka tillbaka på den här dagen, och komma ihåg hur illa jag mådde på kvällen... Fy fan säger jag bara!!!! Fett och socker ska man hålla sig borta ifrån.. ialla fall i sådana här mängder!!! hehe..

Idag vaknade jag såklart upp med en gnutta ångest, och kände att en morgonpromenad skulle sitta fint, Kanske blir ett pass axlar lite senare också, och definitivt bättre mat!!!

Tjingeling...

Varför?

Jag har funderat över varför man tänker så knäppt ibland, när det gäller ens kropp. Jag vill ju självklart lägga på mig muskler, framförallt på överkroppen ( rygg, axlar), men samtidigt så vill jag ligga på en rätt låg fett% för att se fit ut.
Det hänger ju inte riktigt ihop, ellerhur? Det är ju sedan länge kännt att det är svårt att bygga muskler samtidigt som man deffar.
Men eftersom jag inte deffar matmässigt, utan bara tar den där extra promenaden eller kör kardio på gymmet ett par ggr i veckan så kanske inte det gör nåt? Det enda jag oroar mig för då är att kroppen vänjer sig med detta. Vilket kan vara till nackdel sedan när jag väl kör en riktig deff.
Eftersom jag vill bli grövre så måste jag fokusera på styrketräningen nu, och käka mycket protein och bra mat.  Ska föröka hålla mig borta från crossen och bara köra 5-10 minuters uppvärmning på den, samt gå minst 1, max 3 morgonpromenader i veckan. Jag tror att det är bra att gå ibland för att hålla igång ämnesomsättningen. Dessutom mår jag bra av det. Tycker det är skönt att vara ute o promenera :)

Nu ska jag alldeles strax ta en sväng till gymmet, och köra bröst och triceps!
Tack o adjö.

Låt inte solen och den blå himlen lura dig...

Tjoho! När jag tittade ut genom fönstret i morse och såg denna underbart blå himlen och solen, så vart jag jättesugen på att ta en morgonpromenad. Vilket jag självklart gjorde. Men när jag kom ut blev jag faktiskt en aning besviken. Det blåste och var kallt. Så när jag kom hem såg jag ut som självaste Rudolf.

Dessutom måste det ha sett ut som att jag typ fått en stock eller nåt uppkört där bak när jag gick, för ack vilken jäkla träningsvärk jag har!!!! Har så fruktansvärt ont i både insida-lår och baken, så jag vet inte vad....Jag körde ju inte ens tugnt? :S I alla fall, så måste det ha sett kul ut...  Får ta o stretcha lite nu så jag slipper gå så konstigt resten av dan. haha!
Snart ska jag iväg till jobbet... så idag blir det tyvärr ingen styrketräning för min del :/

Kan bjuda på en liten bild innan jag går... Så här ser dagsformen ut; slät som en säl :P


Rygg!!

Va nyss på gymmet o piska ryggen lite. Startade med 10minuters uppvärmning på crossen och körde sedan 2 övningar för bredd & två övningar för tjocklek.. Avslutade med vanliga hypersträck ( eller va de nu heter...) Körde 3 set på varje övning och varierade antalen reps mellan 10-15..
Efter passet fick jag i mej två riskakor och nu är det dags för lite frulle... Eftersom jag inte käkade nåt innan passet så är jag extra hungrig nu! Gröten är efterlängtad!!!! :D Hej då!

Min lediga måndag

Idag har jag varit ledig, som vanligt på måndagar. Startade dagen med en morgonpromenad på 55minuter, kom hem käka lite frulle (den vanliga gröten...=D) sen gick jag till gymmet och solade lite. Känns som att det behövs nu såhär i höstrusket. Med lite färg på kroppen så känner man sig iaf lite fräschare :) Sen gick jag hem och började ladda.
Ladda inför benpasset... som såg ut så här:

5 minuters uppvärmning på crossen...
-knäböj 3x12
-utfall 3x10
-"gyn-stolen" 3x15
-liggande lårcurl 3x12
-stående vadpress 3x12
-sittande vadpress 2x15
Avslutade passet med 4x20 crunchies i maskin, och 25 minuter på crossen...
Sen var jag helt slut kan jag säga.
Efter passet käkade jag två riskakor och lite protein.

Nu är det snart dags för en proteinrik middag!!!


Inte ett dugg avis...

Tjena! Kom precis hem efter ett pass med superbecca. Fan va kul att jag hittat dej min kära vän. våra pass äger :)
Vi körde ett pass axlar & triceps på S.A.T.S..

Enligt följande;
2 övningar för framsida axlar, 2 för baksida och två för utsida..På varje övning körde vi 3 set och mellan 6 - 12 reps.
För mig kändes allt toppen.....
......Tills den enda (för oss, okända) tjejen i lokalen tog av sig tjocktröjan. Hon var grov. Hon var grövre än mej. Fan.
Både jag o Rebecca bara kolla på varandra o kände att det var dags att runda av. Vi gick till en annan del av gymmet o avslutade med 2 övningar för biceps..  Sen var vi helt slut.. och inte ett dugg avis.
Tack för ett bra pass :)

Kosten idag har jag skött bra tycker jag....
Frukost: 1,5 dl havregryn, protein & banan
Mellis: powerbar
Lunch: färsk spenatravioli och lite grönsaker & keso
efter träning: Protein + banan
Middag: fullkornspenne, spenat, avokado, skinka & lite valnötter

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och umgås lite med min baby <3 sen sova :D
Hej hej!

Ett skepp kommer lastat!

Med vadå?
Grejjer från gymgrossissten! :D

Idag fick jag grejjerna jag beställde igår. Snabba puckar! Sånt tycker vi om ;)
Leveransen denna gång bestod av påfyllning av vitamineral & omega3, samt ALA och CLA..
Dessutom lite koffeintabletter till morgonprommisarna och lite kre-alkalyn och tribulus...
Nu ere bara o tuta o köra :) Tjiiiing!


Ett snabbpass på mys & motion

Startade morgonen med en stor portion gröt, banan & proteinshake, och lite vitaminer. Sedan gick jag en sväng till gymmet och körde ett snabbpass bröst & triceps. Körde med ganska lätta vikter och höga antal repetitioner. Det blev tre övningar för bröst & tre övningar för triceps, med ca 10-15 reps på varje.
Passet tog lite drygt 35 minuter. Tycker det är skönt att köra intensivt ibland, speciellt när man kör ensam.
Nu är det dags för lite mellis innan jag drar iväg till jobbet. Tjingeling!


Plask!!

Idag vart jag heelt dyngblöt på morgonprommisen. Trodde verkligen jag skulle klara mig ifrån de värsta skurarna, men ack så fel man kan ha. Gick slingan baby går varenda morgon (klockan 5 typ).. Fast jag gick några timmar senare än så :) Den tar ungefär en timme.. Sen kom jag hem drack lite protein. Sparade frukosten någon timme, så det inte skulle bli så långt hopp till lunchen.





Dagens kost såg ut enligt följande;
Efter promenaden: 1port protein + omega 3
Frukost: 1dl havregryn & 1portion protein, + vitaminer
Lunch: Halvmånsformad pasta med fyllning, spenat, tomater, avokado, nötter
Mellis: banan + äpple, några glas vatten
Middag: 1grekisk biff (köttbiff med fetaost i), potatis/morots mos, och lite sås gjord på cremefraise, soya & kryddor, ett stortglas fun-light appear och så ett litet plommon till efterrätt :) Mums!

Jag är grymt sugen på att köra bröst och armar...! Får se om jag kanske kör ett pass innan jobbet imorn.. Nu ere snart läggdags! =)


Om mig...

Bakgrund
Jag har alltid varit ganska aktiv. Började som liten med att prova på både friidrott, ridning, dans och gymnastik, men fastnade för innebandy och fotboll framförallt. Det höll jag på med i flera år. Tills jag började gymnasiet, då tröttnade jag på att behöva anpassa mig efter andra, och började istället träna på gym. Till en början körde jag mest spinning och bodypump, men gick ganska snart över på att bara köra styrketräning. Har kört på med det i nu nästan 4 år :)

Träningen idag
Jag är på gymmet ca 3-4ggr/vecka och kör styrketräning. Försöker att starta varje pass med ca 15-20 minuters uppvärmning på någon av kardiomaskinerna. Sedan föröker jag köra så varierat som möjligt, dvs både höga o låga vikter, och antal repititioner. Allt för att inte musklerna ska vänja sig med något :) 
Tycker även om att gå ut o promenera, så det brukar bli en och annan morgonpromenad varje vecka.

Mål
Jag ska föröka få rutin på träningen och kosten nu, efter en tid av dåliga ursäkter och dåligt flyt.
Att någongång entra bodyfitness scenen, vore grymt. Men med det är mycket slit, så det krävs en himla massa ork o vilja!

RSS 2.0